Špinača - listnata zelenjava, bogata z železom

 

Špinača je odličen vir folne kisline, vitaminov A, B6, C in E, magnezija, mangana, kalcija in kalija. Bogata je tudi z železom, zaradi česar je zlasti priporočljiva za vegetarijance in vegane. Da ohranite vse njene dobre sestavine, jo je najbolje pripraviti na pari in v čim krajšem možnem času. Iz nje lahko v kombinaciji s kakšno drugo listnato zelenjavo in s sadjem, izdelate tudi zeleni smoothie in tako ohranite vse njene dragocene sestavine.

Zakaj uživati špinačo? Vitamin C krepi imunski sistem, kalij pripomore k boljšemu delovanju ledvic in srca, kalcij pomaga pri zdravi rasti kosti in zob, magnezij pa krepi naše mišice. Vlaknine, ki se nahajajo v špinači pomagajo pri zaprtju in izločanju strupov iz telesa.

Recept za testenine s špinačo, paradižniki in piščancem ter ostale okusne jedi iz špinače najdete na Okusno.je