Pohod s tekaškimi smučmi: Po pozabljenih poteh Pohorske smučine

 

Vabimo vas na edinstveno športno doživetje na tekaških smučeh. Z nahrbtnikom na ramah, smučmi za klasično tehniko na nogah in palicami z velikimi krpljami v rokah, se bomo odpravili po poteh zaprašene Pohorske smučine. Pohod bomo začeli na Kopah in zaključili pri zgornji postaji Pohorske vzpeljače. Prespali bomo na Rogli, kjer bomo utrujene mišice regenerirali z dobro hrano in obiskom wellnessa, vmes se pa prepustili drsenju na tekaških smučeh, premagovali vzpone in spuste, vijugali med smrekami, se prebijali skozi nizke borovce, prečili področja, ki se jih da prečiti le pozimi, ko so pohorska mokrišča skrita pod debelo snežno odejo.

Komu je izlet namenjen? Na pohod vabimo vse, ki uživate v drsenju na tekaških smučeh in bi želeli svojo smučarsko tekaško strast nadgraditi z novo izkušnjo.

Potrebna oprema: manjši nahrbtnik, vremenskim razmeram primerna tehnična oblačila, gamaše, smučarsko-tekaški čevlji, več parov rokavic, vsaj dve kapi, prva pomoč, sončna očala, čelna svetilka, sončna krema, astro folija, rezervna oblačila, termovka, energijske ploščice, oreščki ali suho sadje, zobna ščetka :) Tehnična oprema: smuči za klasično tehniko teka (narebrene ali nanogrip), palice z večjimi krpljicami.

Prijave in informacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali 041 859189. Število udeležencev je omejeno.
Opomba: V primeru slabe vremenske napovedi se pohod prestavi ali odpove.
Organizacija: Zeleno jabolko Sport in Alpsko društvo Stratus

Kako je bilo na pohodu marca 2018 ... Preberi :)