Sladka zmaga na Pohorskem trekingu

 

Pohorski treking je tisti, ki me je lani navdušil nad orientacijskim tekom v naravi …

Izjemno lepa vremenska napoved me je prepričala, da se trekinga udeležim tudi letos. Na Bellevue, start in cilj trekinga, sem prišla slabo urico pred startom tistih, ki smo se prijavili na dobrih 20 kilometrov dolgo preizkušnjo. Pri organizatorju sem prevzela kontrolni kartonček s startno stevilko ter vrečko v kateri so me čakali zemljevid z označenimi kontrolnimi točkami, road book (popotna knjiga z opisom točk) ter darilce. Obula sem kompresijske dokolenke in Salomon Speedcross superge, si oprtala tekaški nahrbtnik Salomon Agile 12 v katerem sem imela poleg vode in energijske ploščice še kompas, prvo pomoč, piščalko, telefon … ter odšibala na krajše ogrevanje. Ker se je obetal razmeroma tekaški treking, sem se odločila, da palice Swix tokrat ostanejo doma.

Prijetno vzudšje na startu je razblinilo nervozo in poskrbelo za sproščen začetek treking avanture po pohorskih gozdovih. Z zemljevidom in gps napravo v rokah sem se pomešala v množici, ki je krenila proti prvi kontrolni točki. Na poti do druge točke je bila gneča že manjša … Iskanje idealne, najkrajše in najmanj naporne poti od točke do točke zahteva zbranost, dobro opazovanje terena in branje karte. Večinoma sem od točke do točke ubirala gozdne in travniške poti. Na nekaterih delih pa je prehodnost pohorskega gozda omogočala tudi tek po azimutu v katerem najbolj uživam :) Tokrat mi je pri orenatciji pomagalo tudi poznavanje terena, saj sem po nekaterih poteh pozimi že tekla na smučeh, poleti pa po njih šibala s palicami za nordijsko hojo.

Organizatorji so pripravili idilično traso z veliko lepimi in slikovitimi potmi, ki se jih je v veliki večini dalo brez težav preteči. Z iskanjem kontrolnih točk nisem imela večjih težav, energije za tekaški korak pa tudi ni zmanjkalo vse do cilja.

Ciljno črto sem prečkala kot prva v pohodniški kategoriji in za seboj pustila tudi vse fante :) Gps je pokazal slabih 22 kilometrov in dobrih 1.100 višinskih metrov opravljenih v 2 urah in 48 minutah.

Pohorski treking me je znova navdušil. Hvala organizatorjem za lepo traso na kateri sem izjemno uživala in ugotovila, da pohorski gozdovi postajajo moje novo gozdno zatočišče.

Ostale rezultate najdete na spletni strani STL