Jaz. Smučarska in gozdna tekačica.

 

Moja športna pot se je začela v osnovni šoli, saj sem bila ena redkih deklet, ki se je veselila vsake ure športne vzgoje posebej in nikoli ni iskala razlogov zakaj ne bi telovadila. Gimnastika, atletika, ples … Gibanje me je navduševalo in pripeljalo do trenutka, ko sem se kot šestošolka morala odločiti ali se posvetim plesu ali smučarskemu teku. Odločila sem se, da postanem smučarska tekačica.

Pod vodstvom trenerja Roberta Slabanje sem v šestih letih marljivega treninga večkrat stopila na zmagovalni oder državnih prvenstev, se udeležila olimpijskih iger mladih na Švedskem in bila članica reprezentance, ki je Slovenijo zastopala na mladinskem svetovnem prvenstvu v Italiji in Avstriji. Svojo profesionalno športno pot sem zaključila pri devetnajstih, ko sem se posvetila študiju in odločila, da bo šport vedno del mojega življenja.

Fakulteto za družbene vede sem zaključila z diplomskim delom Marketing zimskega športnega objekta - nordijskega centra. V času študija in po njem sem se dodatno športno izobraževala in pridobila naziv učiteljice smučarskega teka (U3), nordijske hoje (U2) in telemark smučanja (U1) ter vodnice gorskega kolesarstva (U1).

Moja največja športna strast je smučarski tek, zato se veselim prvih snežink in uživam v naravi, ki je odeta v belo. Udeležujem se smučarsko tekaških maratonov Worldloppet, ki so organizirani po celem svetu. V dobrem desetletju sem uspešno pritekla v cilj že na več kot dvajsetih maratonih.

Moje delovno okolje je povezano z marketingom in projekti, ki jih združujejo šport, turizem in kreativno usvarjanje (zlasti pisanje).

Z organizirano vadbo nordijske hoje, šolo teka na smučeh in organizacijo izletov s krpljami sem se začela ukvarjati leta 2009, ko sem se samozaposlila in ustvarila blagovno znamko Zeleno jabolko. Delo z ljudmi v naravnem okolju me bogati, osrečuje in polni s pozitivno energijo, ne glede na to ali je narava odeta v zelena ali snežno bela oblačila.

Veselim se deljenja svojega znanja in športnih izkušenj z vami. Špela

Foto: Barbara, Klavdija, Matej