Sveža energija

Sveža energija bo vaš jedilnik bogatila z zanimivimi informacijami in okusnimi recepti iz enostavnih sestavin lokalno (sezonsko) pridelane zelenjave in sadja ter sestavin, ki jih boste našli na okoliških travnikih in v gozdu ... [več]

Športne novice

Med športnimi novicami boste našli vsebine povezane s športnimi aktivnostmi in športno opremo, zanimivosti s področja rekreacije, reportaže z izletov in tekmovanj ter še mnogo drugih zanimivih vsebin povezanih s športom ... [več]

Ekipa ZelenoJabolko

 zeleno jabolko sport ekipa

Ekipo ZelenoJabolko Sport sestavljava Špela Strasser Pistor, učiteljica smučarskega teka in nordijske hoje pri SZS in učiteljica gorskega kolesarjenja pri KZS in Matej Pistor, učitelj smučarskega teka in alpskega smučanja pri SZS in turno kolesarski vodnik pri PZS ...

 

So ljudje, ki ne marajo zime saj takrat nimajo kaj početi ... In smo ljudje, ki zimo obožujemo :) Ko zapade sneg, se nam zavrti v glavi in nas zaščemi v podplatih, saj že komaj čakamo, da se zapodimo na sneg.

Po skoraj dveh mesecih (ne)strpnega čakanja na zimsko pravljico s puhastim snegom, nas je tik pred koncem januarja razveselila obilna pošiljka snega. Na Rogli ga je zapadlo več kot pol metra, zato izbor lokacije za izvedbo letošnjega prvega izleta s krpljami ni bil vprašljiv.

Pol metra svežega, puhastega snega, dan brez oblačka, nekaj stopinj pod ničlo in brezveterje je bila idila, ki jo na Rogli redko kdaj doživiš :) Zbrali smo se v recepciji hotela Natura, naredili plan in se odločili, da si ustvarimo nepozaaben zimski dan. Vsak si je nadel svoj par krpelj, si oprtal nahrbtnik s pijačo, oblačili in prigrizkom ter poln pričakovanj naredil stopinjo v globok sneg.

Izhodišče izleta je bil hotel Natura, cilj pa ... uživanje v zasneženi naravi in soncu. Pot nas je vodila v smeri Lovrenških jezer, skozi gozdove in prek travnikov. Nekajkrat smo prečkali tudi smučarsko tekaško progo, se plazili prek podrtih dreves, se pobirali, ko se nam je v napihanem snegu udrlo do pasu ... Za krajši počitek smo po malo manj kot dveh urah hoje izbrali travnik s pogledom na Kamniško Savinjske Alpe. Nastavili smo se toplemu soncu, se povaljali v mehkem snegu in posneli nešteto fotografij. Okrepčali smo se s sadnim kruhom, suhim sadjem in čajem. Malico, ki poskrbi za pravo energijo in ravno prav nasiti.

Po slabih treh urah smo v prispeli nazaj na izhodišče. Prijetno utrujeni in polni nepozabnih vtisov smo se odločili, da izlet čim prej ponovimo :) Ponovili ga bomo 21. februarja, dobili pa se bomo tam, kjer bo najlepša zimska pravljica.

Fotografije: Armin, Špela