Sveža energija

Sveža energija bo vaš jedilnik bogatila z zanimivimi informacijami in okusnimi recepti iz enostavnih sestavin lokalno (sezonsko) pridelane zelenjave in sadja ter sestavin, ki jih boste našli na okoliških travnikih in v gozdu ... [več]

Športne novice

Med športnimi novicami boste našli vsebine povezane s športnimi aktivnostmi in športno opremo, zanimivosti s področja rekreacije, reportaže z izletov in tekmovanj ter še mnogo drugih zanimivih vsebin povezanih s športom ... [več]

Ekipa ZelenoJabolko

 zeleno jabolko sport ekipa

Ekipo ZelenoJabolko Sport sestavljava Špela Strasser Pistor, učiteljica smučarskega teka in nordijske hoje pri SZS in učiteljica gorskega kolesarjenja pri KZS in Matej Pistor, učitelj smučarskega teka in alpskega smučanja pri SZS in turno kolesarski vodnik pri PZS ...

 

Por je zaradi svoje pestre prehranske vrednosti in pozitivnih učinkov na zdravje cenjeno živilo. Vsebuje vitamine A, C, B1, B2, B6, E, balastne snovi, antioksidante in minerale. Spada med nizkokalorična živila, ki pospešujejo prebavo, znižujejo koncentracijo slabega holesterola v krvi ter krepijo imunski sistem.

Dostopen je skozi vse leto: poletni por je blažjega okusa, uporabljamo ga lahko v obdobju od maja do avgusta, zimskega, ki ima bolj trpek okus, pa od septembra do aprila. Uporaben je kot sveža povrtnina za solate (surovi mladi por) ali pa zamenjava za različne vrste čebul. V juhe in zelenjavne enolončnice, rižote, omake, zelenjavne priloge ga dodajamo zaradi izboljšanja okusa in vonja.

Recept za porovi juho ter ostale okusne jedi iz pora najdete na Okusno.je