Nordijski vikendi 2021

 

nordijski vikend GORIŠKA BRDA, 8. in 9. maj 2021

Tokrat bomo vandrali po Goriških Brdih, očarljivi, rodovitni regiji, polni tradicije. Domačini so tu znani po gostoljubju, regija pa se z enološkimi in gastronomskimi dobrotami postavlja ob bok veliko bolj kulinarično poznanim destinacijam.
Pohod bo razdeljen na dva dela v skupni dolžini okrog 35 kilometrov.
Prespali bomo v Hotelu SanMartin, kjer nam bodo postregli s tradicionalno briško večerjo, nedeljsko gurmansko razvajanje in kozarec izbranega vina vrhunske kakovosti pa si bomo privoščili v Ošteriji Klinec v Medani, kjer bomo naše druženje zaključili.

Ponudba vključuje: 1x nočitev z zajtrkom v Hotelu SanMartin, sobotno malico na poti, večerjo v Hotelu SanMartin, nedeljsko kosilo v Ošteriji Klinec, prevoz iz Ljubljane, organizacijo in vodenje
Število udeležencev je omejeno.
Prijave: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 30. aprila 2021 oziroma do zapolnitve prostih mest.
Namestitev: Hotel SanMartin
Hrana: Hotel SanMartin in Ošterija Klinec

NordijskiVikend Brda 04

 

nordijski vikend MENINA PLANINA, 19. in 20. junij 2021

Junija se bomo potepali po delu Savinjske doline. Spoznali bomo naravo med Ljubnim in Gornjim Gradom, se ustavili ob največji baročni katedrali v Sloveniji, se nasitili s savinjskimi žlinkrofi in se prepustili okusom in omamnim vonjavam iz kuhinje Turistične kmetije Toman. Nedelja bo namenjena raziskovanju in občudovanju Menine planine, predalpske planote v Kamniško-Savinjskih Alpah.
Hoje po mehkih travnatih poteh in “prašnemu” makadamu bo za 35 kilometrov.

Ponudba vključuje: 1x nočitev z zajtrkom na Turistični kmetiji Toman, sobotno kosilo v Gostilni Menina, večerjo na Turistični kmetiji Toman, nedeljsko kosilo v Domu na Menini planini, prevoz iz Ljubljane, organizacijo in vodenje
Število udeležencev je omejeno.
Prijave: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 11. junija 2021 oziroma do zapolnitve prostih mest.
Namestitev: Turistična kmetija Toman
Hrana: Turistična kmetija Toman, Gostilna Menina in Dom na Menini planini

NordijskiVikend Menina 04

 

nordijski vikend KRKA & KOLPA, 17. in 18. julij 2021

Poletno vroč julijski vikend se bomo odpravili raziskovat lepote Krke in Kolpe, ki veljata za eni izmed najtoplejših in najčistejših rek v Sloveniji.
Druženje bomo začeli z bogatim zajtrkom v domačiji z velikim štedilnikom, debelimi mizami, polno okensko polico in bogato vinsko kletjo. Tradicionalno belokranjsko večerjo in udobno ležišče nam bodo priskrbeli v Kalski domačiji, ki stoji na robu Bele krajine, pod Gorjanci in je cel dan obsijana s soncem. Druženje pa bomo zaključili s “skokom” v reko Kolpo.
V dveh dneh bomo prehodili okrog 35 kilometrov.

Ponudba vključuje: 1x nočitev z zajtrkom na Kalski domačiji, sobotni zajtrk na Domačiji Novak, večerjo na Kalski domačiji, nedeljsko malico na prostem, prevoz iz Ljubljane, organizacijo in vodenje
Število udeležencev je omejeno.
Prijave: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 9. julija 2021 oziroma do zapolnitve prostih mest
Namestitev: Kalska domačija
Hrana: Domačija Novak in Klaska Domačija

NordijskiVikend KrkaKolpa 02

 

nordijski vikend POHORJE, 7. in 8. avgust 2021

Pot nas bo vodila skozi čudovite pohorske gozdove, do Rogle, kjer se bomo v hotelu Natura okrepčali z lokalno hrano in sprostili v butičnem wellnessu.
Po nedeljskem zajtrku se bomo odpravili do Lovrenških jezer, mimo Ribniške koče in pod vznožjem Črnega vrha zaključili dvodnevno “gozdno” druženje.
Čaka nas dobrih 30 kilometrov hoje med slokimi pohorskimi smrekami, ki dišijo po smoli, mahu in zgodovini ...

Ponudba vključuje: 1x nočitev z zajtrkom in večerjo v Hotelu Natura, sobotni zajtrk na prostem, sobotno kosilo v Koči na pesku, nedeljsko kosilo ali prigrizek na Ribniški koči, prevoz iz Ljubljane, organizacijo in vodenje
Število udeležencev je omejeno
Prijave: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 30. avgusta 2021 oziroma do zapolnitve prostih mest
Namestitev: Hotel Natura
Hrana: Hotel Natura, Koča na Pesku in Ribniška koča

NordijskiVikend Pohorje 02

 

nordijski vikend GORIŠKA BRDA, 2. in 3. oktober 2021

Vračamo se v očarljiva Goriška Brda, rodovitno regijo, polno tradicije in čudovite narave. Domačini so tu znani po gostoljubju, regija pa se z enološkimi in gastronomskimi dobrotami postavlja ob bok veliko bolj kulinarično poznanim destinacijam.
Pohod bo razdeljen na dva dela v skupni dolžini okrog 35 kilometrov.
Prespali bomo v Hotelu SanMartin, večerjali v idiličnem ambientu Hiše Marica, okušali bomo briško oljčno olje in v koraku nordijske hoje spoznali večji del Brd. Nedeljsko gurmansko razvajanje in kozarec izbranega vina vrhunske kakovosti si bomo privoščili v Ošteriji Klinec v Medani, kjer bomo naše druženje zaključili.

Ponudba vključuje: 1x nočitev z zajtrkom v Hotelu SanMartin, sobotno malico na poti, večerjo v Hiši Marica, degustacijo oljčnega olja, nedeljsko kosilo v Ošteriji Klinec, prevoz iz Ljubljane, organizacijo in vodenje
Število udeležencev je omejeno.
Prijave: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 15. septembra 2021 oziroma do zapolnitve prostih mest.
Namestitev: Hotel SanMartin
Hrana: Hiša Marica in Ošterija Klinec

NordijskiVikend Brda 03

Vprašanja in informacije: 041 859 189 (Špela)
Organizator: Zeleno jabolko Špela Strasser s.p.