Sveža energija

Sveža energija bo vaš jedilnik bogatila z zanimivimi informacijami in okusnimi recepti iz enostavnih sestavin lokalno (sezonsko) pridelane zelenjave in sadja ter sestavin, ki jih boste našli na okoliških travnikih in v gozdu ... [več]

Športne novice

Med športnimi novicami boste našli vsebine povezane s športnimi aktivnostmi in športno opremo, zanimivosti s področja rekreacije, reportaže z izletov in tekmovanj ter še mnogo drugih zanimivih vsebin povezanih s športom ... [več]

Ekipa ZelenoJabolko

 zeleno jabolko sport ekipa

Ekipo ZelenoJabolko Sport sestavljava Špela Strasser Pistor, učiteljica smučarskega teka in nordijske hoje pri SZS in učiteljica gorskega kolesarjenja pri KZS in Matej Pistor, učitelj smučarskega teka in alpskega smučanja pri SZS in turno kolesarski vodnik pri PZS ...

 

Špinača je odličen vir folne kisline, vitaminov A, B6, C in E, magnezija, mangana, kalcija in kalija. Bogata je tudi z železom, zaradi česar je zlasti priporočljiva za vegetarijance in vegane. Da ohranite vse njene dobre sestavine, jo je najbolje pripraviti na pari in v čim krajšem možnem času. Iz nje lahko v kombinaciji s kakšno drugo listnato zelenjavo in s sadjem, izdelate tudi zeleni smoothie in tako ohranite vse njene dragocene sestavine.

Zakaj uživati špinačo? Vitamin C krepi imunski sistem, kalij pripomore k boljšemu delovanju ledvic in srca, kalcij pomaga pri zdravi rasti kosti in zob, magnezij pa krepi naše mišice. Vlaknine, ki se nahajajo v špinači pomagajo pri zaprtju in izločanju strupov iz telesa.

Recept za testenine s špinačo, paradižniki in piščancem ter ostale okusne jedi iz špinače najdete na Okusno.je