Pravljično praznični izlet s krpljami

 

Na praznik ljubezni kljub slabi vremenski napovedi z dežjem in snegom, nismo ostali doma. Odpeljali smo se v Rateče in si tik ob slovensko-italijanski meji nataknili krplje, oprtali nahrbtnike, nadeli nasmehe na obraze in se po snežno beli preprogi odpravili zimski dogodivščini naproti.

Skupina je štela dvanajst športanja željnih oseb. Federico, fant s sosednje vasi na italijanski strani, je poskrbel, da smo se ogreli z vzponom do poti, ki sicer vodi proti Tromeji. Vendar Tromeja ni bil naš cilj. Naš cilj je bilo uživati v izletu sredi neokrnjene narave, poiskati travnike in gozdičke kjer so pred nami gazi naredile le gozdne živali. In cilj nam je uspelo doseči :) V snegu smo pustili nešteto velikih stopinj, tekali po puhastem snegu, pod smreko, ki je imela tako goste veje in toliko iglic, da ni uspelo skoznjo prileteti nobeni snežinki, smo pomalicali domač jabolčni zavitek, na obrazih pa nosili nasmehe.

Ples snežink, ki je poskrbel za pravo zimsko idilo, je naredil vzdušje še bolj praznično in pravljično, zato smo se po treh urah druženja odločili, da se v tej zimi vsaj še enkrat srečamo in ponovimo zimsko dogodivščino z "velikimi stopali" na nogah.

Avtorice fotografij: Barbara, Polona, Špela