Sonce, sneg, smeh in 9 razposajenih deklet :)

 

V sredo sem prejela klic znanke Mateje, ki je konec tedna še z osmimi prijateljicami načrtovala ženski športno-uživaški vikend na Gorenjskem. Ker v soboto nisem imela obveznosti, sem z veseljem sprejela povabilo za izvedbo izleta s krpljami. Zgodaj zjutraj sem se usedla v avto in se z desetimi pari krpelj ter diščečim sadnim kruhom v prtljažniku odpeljala iz Štajerske na Gorenjsko. Bilo je lepo sončno jutro, le nekaj stopinj pod ničlo in v hribih veliko novozapadlega snega. Obetal se je čudovit dan.

Zbrale smo se pred Šport hotelom na Pokljuki, naredile načrt za izlet in se s krpljami v rokah sprehodile do izhodišča našega izleta, ceste, ki vodi proti Javorniški planini. Po skupinski fotografiji in krpljami na nogah smo se takoj zapodile v cel sneg :) Hojo po globokem snegu, med slokimi pokljuškimi smrekami, so spremljali smeh in Kekčeva pesem. Lastovke na štoru in telemark skoki v mehak sneg pa so bil pravo doživetje za vse skupaj in vsako posebej. Na Javorniški planini smo si sredi zasneženega travnika privoščile še malico s sadnim kruhom, čajem, suhim sadjem in vsemi ostalimi dobrotami, ki so nas polnile z energijo za povratek.

Zadovoljnih obrazov in polne novih doživetij pri odkrivanju brezpotij pokljuških gozdov, smo se po skoraj treh urah poslovile v želji, da se kmalu spet srečamo in ponovimo športno druženje.

Punce, hvala za idiličen sobotni dan, jaz se že veselim naslednjega :)