Marčevski izlet s krpljami - snežen, vetroven - pravi zimski

 

Kdo bi si misli, da bomo v sredini marca deležni zime, kakršne bi si želeli v decembru in januarju in februarju … Česar nismo mogli doživeti v zimskih mesecih, bomo nadoknadili v dneh, ki se že spogledujejo s pomladjo.

Prišel je marec in z njim zadnji izmed načrtovanih terminov za izlet s krpljami v tej zimi. Tokrat sem snegoljube povabila na Roglo. Nekaj dni pred izletom je vremenska napoved še obetala sončno vreme z nekaj stopinjami and ničlo. A realnost je bila drugačna, saj nas je na Rogli presenetila prava zima. Nekaj stopinj pod ničlo, veter, plešoče snežinke in 15 centimetrov puhastega snega na dober meter podlage :)

Snežna podlaga je bila idealna za krpljanje, saj se ni udiralo, novozapadel sneg je kar pršil okrog nas, temperatura pa je bila ravno prav nizka, da nismo potrebovali ekstremno toplih zimskih oblačil.

Zbrali smo se preh hotelom Natura in se odpravili proti zahodu. Pot, ki nas je vodila v smer proti Vitanju, ni ponujala razgledov, je pa zato nizka oblačnost poskrbela za posebno čarobno naravo, ki je bila v objemu meglic in snežink prav pravljična :) Hojo in tek po puhastem snegu smo že tradicionalno prekinili s piknikom pod smrekovo krošnjo. Tokrat smo se sladkali z domačim jabolčnim in skutnim pecivom ter srkali vroč čaj.

Dve uri in pol gazenja med vitkimi smrekovimi debli, prek potokov in travniških oaz sredi gozda, smo zaključili s hojo ob urejeni smučarsko tekaški progi in ob akumulacijskem jezeru na vrhu Rogle zaključili naše zimsko druženje.

Vsem udeležencem hvala za prijetno zimsko druženje, ki pa morda le ni bilo zadnje … :)

Fotografije: Armin