AtransTrek - slabo vreme ne obstaja, obstajajo le izjemni ljudje, ki jim ne manjka volje

 

Na desetine ur dela na terenu in iskanje najlepših poti v sicer urbani okolici Lukovice, reambulacija karte, pridobivanje uradnih dovoljenj, iskanje sponzorjev, oblikovanje organizacijskega tima, sodelovanje s Slovensko treking ligo. Razultat = dogodek AtransTrek :)

Po uspešno izpeljani prvi izvedbi AtransTrek-a ni bilo dvoma, da dogodka leto dni kasneje ne ponovimo.

Noč pred dogodkom je bila kratka. Malo čez sedem smo bili že v Lukovici. Priprava štartno ciljnega prostora, postavitev zadnjih  nekaj kontrolnih točk v najbolj urbanih delih delih in pričakovanje prvih udeležencev. Prvi med njimi je bil Tomaž Cankar, ki se je na dogodek pripeljal kar s kolesom. Sledili so mu ostali iz Pohodniške kategorije, ki so se na daljšo 21-kilometrsko traso podali ob 10. uri. Po predstavitvi trase sta 9 žensk in 23 moških na slikovito traso pospremila rahel dež in veselo pričakovanje. Pol ure za Pohodniki je na svojo 13-kilometrsko pot krenilo še 32 udeležencev Aktivne kategorije, ki se jim je v spremstvu staršev pridružilo 8 otrok :) Skupaj je na terenu uživalo več kot 70 ljubiteljev orientacijskega teka in pohodništva, ki so kljub aprilskemu vremenu pogumno podali v lov za kontrolnimi točkami.

Zmagovalci so bili vsi. Večina izmed njih je bila premočena do kože, a nasmejana in dobre volje :) Najhitrejši so bili: Žan Ravnikar v konkurenci Aktivna ter Mojca Flerin in Nejc Zorman v Pohodniški kategoriji. Najboljšim sta nagrade podelila župan občine Lukovica Matej Kotnik in predsednik Krajevne skupnosti Trojane Lado Goričan.

Za suho zavetje na cilju je poskrbelo gostišče Furman, ki nam je odstopilo velik obokan prostor. Topel obrok in najbolj znan krof daleč naokoli je bil domena Gostinskega podjetja Trojane. Najunikatnejše pokale je zagotovila domača pivovarna Rokovnjač. Nagrade pa so prispevali: JR Sport (palice za nordijsko hojo SWIX), CRAFT (športna oblačila), Salomon (športna oblačila in oprema), JUB (barva), Piranske soline (sol) in Zeleno jabolko Sport (šola teka na smučeh).

Globok poklon vsem udeležencem, ki se niste ustrašili neugodne vremenske napovedi in se odločili, da pridete uživat na AtransTrek. Zaradi vas ga bomo naslednje leto z največjim veseljem ponovno organizirali, saj ste vi tisti, ki nas napolnete z energijo in voljo, da se zapodimo na teren in poiščemo najlepše kotičke. Zato obljubimo, da se naslednje leto zagotovo spet vidimo :)

Dogodek smo za vas izpeljali: Matej, Ivč, Maja, Magda, Polona, Federico in Špela.

Album fotografij

Rezultati

PS Obveščamo vas, da smo eno od odtujenih kontrolnih točk na trasi Aktivne kategorije (Stara štala) dobili nazaj. Kmet jo je odstranil, kljub temu, da smo bili z njim dogovorjeni, da jo lahko postavimo. Druga pa bo očitno za vedno ostala skrivnostno pogrešana ...