Vertical KM Krvavec = 5 kilometrov in 1.300 višinskih metrov … Težka tekma.

 

Niso samo zmage in idealno odtečeni maratoni, so tudi preizkušnje, ki te dejansko želijo preizkusiti.

Dan se je začel odlično. Lepo vreme z obilico sonca in skoraj poletnimi temparturami. Odličen zajtrk v najboljši družbi, mirna vožnja iz Maribora do spodnje postaje krvavške gondole, ogrevanje v prijetni senci dreves in kar nekaj znanih obrazov na štartu, ki sem se jih zelo razveselila :) 47 fantov in deklet se je odločilo, da se na zadnjo soboto v maju spopademo s kruto krvavško strmino, s štartom na spodnji postaji gondole in ciljem na vrhu Zvoha.

Moja tekma. Počutje na štartu je bilo odlično, zato sem se odločila, da s štarta (kljub vzponu) tečem. Po nekaj sto metrih je strma proga zavila levo v gozd in tam je na vrsto prišla hoja s palicami. Super začetek in dober tempo se je po dobrih petnajstih minutah spremenil v trpljenje s hudimi bolečinami. V glavi se je zgodil kaos - ali vztrajati v neznosnih bolečinah ali se predati? Ker sem vztrajna in trmasta se je bilo težko odločiti, a tokrat sem sebe postavila na prvo mesto in se odločila, da odstopim … Ustavila sem se na robu proge in se usedla na tla. Po nekaj minutah počitka sem se odločila, da v zmernem tempu nadaljujem in "svojo tekmo" zaključim na zgornji postaji gondole. Sproščena hoja je dobro regenerirala moje telo in ko sem začela loviti in prehitevati sotekmovalce, sem vedela, da je kriza mimo :) Odločitev, da grem do vrha Zvoha je padla, ko sem pred seboj zagledala prostrana krvavška smučišča. Da, zborbala bom do konca! In sem. V uri in dvajsetih minutah sem utrujena, a z nasmehom na obrazu, prečkala ciljno črto.

Nepozabna tekma. Zame je bila to več kot tekma, bila je preizkušnja s katero ima vsaj nekajkrat v življenju opravka vsak športnik. Boj do konca je tisto kar nas dela močne, a ne sme biti boj za vsako ceno. Če je ogorženo zdravje zagotovo ni vredno tvegati. Vesela sem, da sem se po krizi pobrala in je moje telo brez težav prestalo preostanek napornega vzpona in na koncu užilo strast in slast ob prečkanju ciljne črte.

Čestitke vsem tekačem, ki ste premagali vzpon in čestitke organizatorju za odlično izpeljan dogodek. Dobra tekma.

Fotografije: organizator Krvavec Trail Vikend, Katja, Maja
Rezultati: https://drive.google.com/file/d/0B2Icq4KbcgQ5czE0T3ZxS2w1Rmc/view?pref=2&pli=1