En vikend - dva vzpona … tekaški in kolesarski

 

Športno aktivni konci tedna so vedno super. Veselim se jih že dneve vnaprej in komaj čakam, da se zgodijo. Čakanje na tokratnega je bilo še posebej vznemirjivo. V načrtu je bilo, da se udeležim dveh vzponov - gorskega teka na Vogel in vzpona z gorskimi kolesi na Bolfenk.

Sobotnega vzpona sem se udeležila kot predstavnica blagovnih znamk CRAFT in INOV-8, ki sta bila tudi sponzorja dogodka. Kljub koncu septembra je bilo jutro ob vznožju Vogla prijetno toplo. Nekaj poskokov in krajši tek za ogrevanje, na nogah X-Talon 200, v rokah Swix CT1, nogavice do kolen, kratke hlače in majica s kratkimi rokavi … Počutje je bilo dobro, vzdušje - kljub majhnemu številu udeležencev - prijetno. Točno ob 10. uri smo štartali na 7,5 kilometrov dolg vzpon s 1.000 višinskimi metri. Podala sem se v neznano, saj po Žagarjevem grabnu nisem še nikoli hodila ali smučala … Kompakten makadam, izdatna pomoč palic in glasno navijanje najmanj petdeset otroških grl so mi pomagali, da sem cilj - zgornjo postajo nihalke - dosegla v času 1:05:56 :) Kljub skromni udeležbi je bil dogodek izjemno profesionalno izpeljan - odlična organizacija pred, med in po tekmi, idlilično vreme in super nagrade. Dogodek, ki ga priporočam vsakemu tekaču, ki uživa v premagovanju vertikalnih metrov. Meni bo za vedno ostal v spominu tudi zato, ker sem se domov vrnila kot kraljica vzpona z najmanj kilogram težkim hlebcem domačega Bohinjskega sira in še eno prijetno tekaško izkušnjo :)

Naslednje jutro sem tekaško opremo zamenjala za kolesarsko in se s svojo črno MTB raketo odpeljala na štart gorsko kolesarske preizkušnje v Limbuš. Na prizorišču se je zbralo 160 tekmovalcev pred katerimi je bil 10 kilometrski vzpon s 650 višinskimi metri. Kljub temu, da je bil dan prej za mano vzpon na Vogel, so bile noge presenetljivo spočite. V sončnem in prijetno toplem dopoldnevu sem zato še z večjo nestrpnostjo čakala na začetek tekme. Po nekaj kilometrih asvalta smo podlago zamenjali za makadam. Vožnja v senci gozda, borbanje s sotekmovalci in odlično počutje, so na cilju pokazali čas 45 minut 44 sekund. Izjemno zadovoljna z rezultatom sem ponosno stopila na tretjo stopničko zmagovalnega odra v kategoriji ženske nad 35. V družbi Špele Škrajnar - specialistke za MTB vzpone in Tine Brelih - zmagovalke 10. Maratona Alpe Scott in Maratona Franja, sem se počutila zelo kolesarsko in šampionsko :)

Za mano je odličen vikend, ki bi ga želela ponoviti. Hvala vsem, ki ste bili del njega!

Fotografije: Matej, organizatorji