Delovna zima v družbi tekaških smuči in prijetnih ljudi :)

 

Kljub zimi brez večje količine snega, že veliko let ali pa še nikoli, nisem tako velikega števila dni preživela na tekaških smučeh - v družbi otrok in odraslih, željnih znanja tehnike teka na smučeh :)

Začelo se je v sredini januarja - v petek trinajstega, ko sem na povabilo PulzŠport-a sodelovala pri izvedbi team buildinga za gorenjsko podjetje, ki je na Pokljuko pripeljalo skoraj trideset teka, gibanja in zabave željnih zaposlenih. Teden dni kasneje so prišli na vrsto štajerski otroci, ki sem jih na Arehu učila osnov klasične tehnike teka. Enako skupino otrok sem na tekaške smuči postavila še enkrat v februarju in enkrat v marcu, ko smo spoznavali in utrjevali drsalno tehniko.

Na Arehu se mi je v januarju pridružil Aleš s partnerko, ki je šolo teka na smučeh za dve osebi dobil za nagrado na AtransTrek dogodku. Isti vikend sem osnove drsalne tehnike delila s prijateljema Mojco in Nikom. Teden dni kasneje se mi je pridružila skupina prijateljev, ki je uživala v drsalni tehniki in idiličnem dnevu na tekaških smučeh na Rogli.

V začetku februarja me je Jure Čebašek povabil k sodelovanju in izvedbi šole teka na smučeh za Zavarovalnico Vzajemna na Arehu. Kljub pomanjkanju snega, smo druženje uspešno izpeljali. Že vikend kasneje sem se po letu dni spet družila z nasmejanimi in energičnimi ženskami, ki si nekajkrat na leto privoščijo ženski športni vikend. Lani smo skupaj krpljale na Pokljuki, tokrat so v moji družbi spoznavale klasično in drsalno tehniko teka na smučeh.

V letošnji zimi sem sprejela tudi izziv učiteljice teka na smučeh v okviru zimske šole v naravi za mariborsko osnovno šolo. Izziv zato, ker sem dobila pod okrilje skupino dvanajstih sedmošolcev, ki so pet dni, dvakrat dnevno stopili na tekaške smuči. Tudi zadnji dan, po več kot dvajsetih urah teka na smučeh, so bili otroci nad mojim najljubšim športom navdušeni in cilj je bil več kot izpolnjen :) V sredini februarja sem pomagala tudi pri izvedbi dneva teka na smučeh za otroke in starše v organizaciji novo-ustanovljenega TSK Rogla. Zadnji vikend v mesecu sem v šoli teka gostila prav posebno osebo - balerino - s katero sva skupaj zaplesali na tekaških smučeh :) Delovno zimo bom zaključila v drugi polovici marca, ko bom na Rogli znanje smučarskega teka delila z učenci še ene mariborske osnovne šole.

Zimo imam neskončno rada zlasti, če je narava pobeljena s snegom in lahko čim več dni preživim na tekaških smučeh, uživam zase in svoje smučarsko-tekaško znanje delim z drugimi. Se pa hkrati že veselim pomladi in športnih aktivnosti, ki pritičejo toplejšemu delu leta :)

Fotografije: različni avtorji