Jesenski vikend v znamenju športa in odlične kulinarike @ Smrekarjeva domačija pri Postojni

 

Ideja o organizaciji športnega vikenda, ki bo povezal nordijsko hojo in jogo, je nastala preteklo zimo. S Stanko (Jogalist) sva se odločili, da takoj po poletnih počitnicah organizirava butično športno druženje. Želeli sva nastanitev v prijetnem naravnem okolju, s ponudbo lokalno pridelane hrane in našli Smrekarjevo domačijo.

Na zadnji septembrski dan so nas v Postojni pozdravili sonce in sončni ljudje. Srečanje trinajstih športa in sporstitve željnih žensk smo pozdravile z domačim jabolčnim in breskovim sokom. Že v zgodnjih dopoldanskih urah smo bile pripravljene za prvi del druženja - vadbo nordijske hoje in teka. Uvod je bil namenjen spoznavanju ene izmed najbolj množičnih oblik rekreacije v srednji in severni Evropi in učenju pravilne tehnike. S palicami v rokah smo športale vse do odličnega kosila, ki je potešilo lakoto sestradnih želodčkov.

Sobotno popoldne je bilo namenjeno spoznavanju joge in vadbi le-te. V edinstvenem ambientu smo se popolnoma sprostile in našle svoj notranji mir. Večina udeleženk se je z jogo srečala prvič in se nad Stankino predstavitvijo in profesionalno izvedbo navdušila.

Pozitivno energijo, ki se je prepletala skozi cel dan, smo prenesle tudi na večer in smo se ob vrhunski kulinariki, kozarcu vina in prijetnem klepetu le stežka odpravile k počitku.

Prvi oktobrski dan nas je zbudilo sonce. Pri prebujanju z jogo na travniku za hišo, nam je burja prijetno kuštrala lase ... Po kraljevskem zajtrku, polnem domačih dobrot, smo bile pripravljene na zadnje dejanje športnega druženja - nordijsko hojo s prepletom joge. Za vadbo smo izkoristile bližnje travnike ter makadamske in gozdne poti. Ko je ura odbila poldan je prišel čas za slovo …

Drage udeleženke, hvala vsem skupaj in vsaki posebej za udeležbo, za prijetno druženje, za sodelovanje in za neskončno veliko pozitivne energije, ki ste jo prinesle s seboj na dogodek. Hvala tudi Smrekarjevi domačiji, ki nas je tako prijetno, toplo in profesionalno gostila.

S Stanko obljubljava, da dogodka nisva izpeljali zadnjič :)