Pozitivna energija je naredila čudež - NordiskYoga vikend @ Goriška Brda

 

Za izvedbo pozno jesenskega športnega vikenda so bila izbrana Goriška Brda. Idiličen košček Slovenije navduši vsakega obiskovalca in je čudovit v vseh letnih časih. Zaradi organizacije dogodka, sem ga po nekaj letih z veseljem spet obiskala, tokrat kar dvakrat v manj kot enem mesecu. S soncem obsijan me je znova navdušil, zato sem z nestrpnostjo pričakovala konec novembra.

Teden dni pred dogodkom je bilo vse pripravljeno - program, darilca, jedilnik, le vreme se je upiralo in kazalo, da bomo mokre in premražene, da nam bo megla zakrivala poglede na slikovito pokrajino posejano s trtami, kakiji, češnjami in oljkami… A se nismo ustrašile in se odločile, da ne glede na vremensko napoved izpeljemo načrtovan program, tudi vse aktivnosti v naravi. Z dvakratno količino oblačil in obutve ter nasmejanih obrazov smo druženje začele z vadbo nordijske hoje pri gradu Dobrovo. Hoja čez grajsko dvorišče, ogrevanje v borovem gozdiču in vadba med zaspanimi nasadi trte ni bila obsijana s soncem, je pa bila obsijana s toliko pozitivne energije, da se vremenska napoved ni upala uresničiti in so dežne kaplje ostale visoko v oblakih. Po vadbi v središču Brd smo se odpeljale do Hiše Štekar, kjer je že dišalo po okusni hrani iz domače kuhinje. Po lahkem kosilu smo se zaprle v prostor, ki se je za tri ure napolnil z jogo in dihom naših teles. Stanka je svoje delo ponovno profesionalno izpeljala ter nas za trenutek popeljala v svet sproščenosti in notranjega miru.

Hladen in deževen večer smo preživele za veliko mizo ob toplem kaminu. Po odlični večerji smo si ob kozarcu domačega vina pripovedovale zgodbe in se pozno zvečer prijetno utrujene odpravile pod tople odeje.

Zbudile smo se v hladno jutro, dež je zamenjala burja. Na dvorišču s pogledom na nasade trt, smo se prebudile z jogo in se rahlo premražene prepustile okušanju domačih marmelad in peciva ter srkanju odličnega zeliščnega čaja. Spočite in polne energije smo se odpeljale do vznožja Sabotina in se po idiličnih kamnitih potkah odpravile najprej do ruševin cerkve svetega Valentina, potem pa po grebenu do koče na Sabotinu, kjer smo si vzele krajši odmor za vroč planinski čaj in klepet. Druženje smo zaključile s pogledom na Sočo in morje, s pogledom na Brda in visoke vrhove, ki jih je ponoči pobelil sneg.

V Brdih smo preživele čudovit nordijsko jogijski vikend, začinjen z burjo in veliko pozitivne energije.

Drage udeleženke, hvala vsem skupaj in vsaki posebej za prijetno jesensko druženje.

Foto: Barbara & Špela