NordiskYoga vikend v družbi plešočih snežink in izjemnih ljudi @ Rogla

 

Ideja o športnem vikendu, ki bi združil moj najljubši zimski šport - smučarski tek in Stankino najljubšo obliko sproščanja, raztezanja in umiritve - jogo, se je rodila pred letom dni na Rogli v Hotelu Natura … Idejo sva s Stanko uresničili pretekli vikend v Hotelu Natura, v družbi izjemnih ljudi.

Hotel Natura je pozimi pravi smučarsko-tekaški raj. Idiličen hotel v objemu pohorskih gozdov z okusno lokalno kulinariko, prijetnim ambientom in vrhunsko infrastrukturo za ljubitelje smučarskega teka, je bil nedvoumna izbira. Za potrebe izvedbe NordiskYoga vikenda sem ga rezervirala že v začetku oktobra in upala, da bo januarja Rogla odeta v debelo snežno odejo. Udeležencem sva s Stanko obljubili zimsko pravljico sestavljeno iz drsenja na tekaških smučeh in sproščujoče joge. In obljubo sva s pomočjo mame narave lahko uresničili :) Na Rogli je cel vikend rahlo naletaval sneg, termometer je kazal le nekaj stopinj pod ničlo, vetra in megle ni bilo.

Druženje smo začeli s srkanjem vročega čaja Natura in predstavitvijo programa aktivnosti. Po kratkem uvodu je polovica udeležencev že stala na tekaških smučeh pripravljena za spoznavanje, učenje in piljenje klasične tehnike. Polovica pa se je prepustila vadbi joge. Ob poldnevu smo izgubljeno energijo nadomestili z odličnim pohorskim loncem, gobovo juho in borovničevim zavitkom. Popoldan sta se skupini zamenjali in na sneg so stopili tisti, ki so spoznavali in nadgrajevali drsalno tehniko teka na smučeh, klasiki pa so na vadbi joge sproščali in raztezali utrujene mišice. Večer je bil rezerviran za obisk wellnessa Natura, večerjo in predavanje. Dan poln aktivnosti, nas je prijetno utrudil in nas hitro odnesel po odeje, zimskim sanjam v objem.

Pohorske smreke so si čez noč oblekle še dobrih pet centimetrov debelejši zimski plašč. Idilično jutro smo začeli z jogijskim prebujanjem in ga nadaljevali z obilnim samopostrežnim zajtrkom. Mmmm … Dobro prebujeni in polni energije smo dopoldan izkoristili za trening izbrane tehnike teka na smučeh, ki sem ga budno spremljala in udeležence individualno popravljala ter spodbujala. Svoje znanje so izdatneje obogatili in nadgradili ter uživali v drsenju na tekaških smučeh vse do zadnje minute. Po slabih treh urah šibanja v tekaški smučini smo druženje sklenili s srkanjem vročega ingverjevega čaja, klepetom in obljubo, da se kmalu spet srečamo, skupaj pošportamo in se podružimo.

Naslednjič ne bomo plesali med snežinkami … Čaka nas vikend med vršaci slovenskih gora :)

Hvala vsem skupaj in vsakemu posebej za prijeten vikend, za sodelovanje in pozitivno energijo, ki ste jo prinesli na Roglo in jo delili z nama s Stanko.

Fotografije: Špela in udeleženci