S krpljami in kositrnim lončkom na Kašno planino

 

Zimo imam rada. Razveselim se prvih snežink in vseh naslednjih, vse do konca marca ...

V prvih februarskih dneh je narava po neverjetno toplem januarju poskrbela za izdatno pošiljko snega. In ko sneg pade dovolj nizko, je na prvem mestu za izvedbo izleta s krpljami Kašna planina, dobrih 1.300 metrov visoka soseda Velike planine. Cesta s Črnivca do prelaza Kranjski Rak je bila urejena in odlično prevozna.

Že nekaj minut čez deveto smo si oprtali nahrbtnike, nadeli krplje in zagazili v pol metra debelo, puhasto snežno odejo. Po dobri uri hoje smo prispeli do vznožja planine, ki je bila obsijana s soncem. Pred nami je bil še krajši vzpon do pastirskega zavetišča, kjer smo iz nahrbtnika vzeli plinski gorilnik in si v kositrnih lončkih iz snega skuhali čaj. Ob čaju smo si privoščili domačo kostanjevo rulado, suho sadje in čokolado, da smo nadomestili izgubljeno energijo za povratek.

Tek in hoja po puhastem snegu nas je spremljala vse do konca izleta, ki smo ga zaključili ob poldnevu. Obljubili smo si, da se v začetku marca spet vidimo in ponovimo druženje z velikimi stopali v puhastem snegu, ki ga bo glede na vremensko napoved v prihodnjih dneh v obilju :) Se vidimo 3. marca!

Foto: Julija in Matic

Če še ne veste … V februarski številki revije Tekac.si sem se na devetih straneh razpisala o krpljanju :)