Pomladno NordiskYoga uživanje v družbi vitkih brez @ Glamping Malerič

 

Bela krajina je bila v mojih otroških očeh košček Slovenije, kjer deklice v belih lanenih oblačilih plešejo po zelenih travnikih, bila je kraj kjer se nežne bele breze zibajo v rahlem vetriču …

Zares sem jo imela priložnost spoznati in doživeti pred tremi meseci, ko sem šla raziskovat terene za pomladno poletni NordiskYoga vikend, ki sem ga želela izpeljati v sodelovanju z Glampingom Malerič in vaditeljico joge Evo Rakušček Mastnak. Kljub temu, da nisem srečala plešočih deklic, me je čudovita kraška narava popolnoma očarala in želela sem, da očara vsakega, ki se bo odločil, da preživi aktivno sproščujoč vikend v naši družbi.

Na sončno sobotno jutro - zadnjo v maju - nas je v vasici Dragatuš čakala dobrodošlica s svežimi vrtnimi jagodami in aromatično kavo, ki jo je pripravila družina Malerič. Po sproščenem uvodu smo se odpravile na aktiven pohod v nordijski hoji po Krajinskem parku Lahinja. Raznolika narava nas je navduševala na vsakem koraku - bogastvo živalskega sveta, dehteče rastlinje in počasen tok reke Lahinje ... Predno smo zapustile neokrnjeno naravo, smo si na robu travnika privoščile vitaminsko malico iz sveže nabranih gozdnih jagod. Pozno popoldan, ko je sonce počasi izgubljalo svojo moč, smo se prepustile jogijskemu raztezanju in Kajini masaži, ki nas je prerodila, pomladila in zlakotila :) Dan se je zaključil z odlično večerjo ter klepetom ob soju sveč in kozarcu vina.

V nedeljsko jutro smo se prebudile s telovadbo in si po njej privoščile bogat zajtrk, ki so ga pripravili v Turizmu Malerič. Čakal nas je namreč še pohod na Mirno goro - najvišji vrh Bele krajine. Odločila sem se za krožno pot, ki nas je najprej odpeljala na Planino ter po gozdni učni poti do Planinskega doma. Vračale pa smo se po nekoliko manj obljudeni, a zato nič manj zanimivi poti. Ko smo prispele na izhodišče izleta, se je dan že prevesil v popoldan. Strnile smo nepozabne vtise in se prijetno utrujene odpeljale proti domu. Bilo je lepo. Bilo je nepozabno. Bil je čudovit pomladno poletni NordiskYoga vikend.

Dragim udeleženkam hvala za družbo, Turizmu Malerič hvala za gostoljubje, vsem skupaj pa HVALA za zaupanje in čudovito energijo, ki ste jo delili z mano.

Naslednji NordiskYoga vikend se bo zgodil 21. in 22. julija na Bloški planoti, zibelki mojega najljubšega športa :) Vabljeni!

Foto: Kaja, Špela