Vadba nordijske hoje z GPS uro Suunto Ambit

 

Vadba nordijske hoje je letos še zanimivejša, saj nas na vsaki vadbi spremlja GPS ura. Za vadeče je ob koncu vadbe najpomembnejša informacija o prehojenih kilometrih in porabi kalorij. Na vadbi, ki traja 90 minut in zajema vaje za ogrevanje, vaje za raztezanje in sproščanje ter vmesne postanke z vajami za kondicijo in krepitev mišic, posameznik v povprečju porabi 400 kalorij in prehodi 6 kilometrov.

Ljudje 20. stoletja, si težko predstavljamo življenje brez tehnologije. Ta nas ne spremlja samo doma in na delovnem mestu, ampak vedno pogosteje tudi pri športnih aktivnostih.

Športniki željni analiz, primerjav z drugimi in neštetih podatkov na koncu športne vadbe, si težko predstavljajo športanje brez ure, ki vse te analize omogoča. Na trgu se je pred kratkim pojavila ura, ki jo težko tako enostavno imenujemo, saj se v njej skriva prava računalniška tehnologija. Merjenje kilometrov, nadmorske višine, temperature, pritiska in srčnega utripa, pa štetje kalorij in popoln navigacijski sistem, je le nekaj najosnovnejših funkcij, ki jih ta gozdni računalnik omogoča. Uporablja se za gorsko in cestno kolesarjenje, gozdni in cestni tek ter tudi hribolazenje, saj ima tudi 3D kompas.

Ambit uporabljamo tudi na vseh vadbah nordijske hoje, zato lahko po zaključku vadbe natančno analiziramo vadbo, vse od prehojenih kilometrov in višinskih metrov, do porabe kalorij.