Jesensko NordiskYoga druženje v deželi rjavega medveda in slivniških coprnic @ Old School Villa

 

Na Bloški planoti sem se vedno počutila kot doma. Morda zato, ker od tam blizu prihajajo moji geni ali pa zato, ker so tam doma bloški smučar in Bloški teki - najmnožičnejša smučarsko tekaška prireditev pri nas.

Domače in sproščeno sem se počutila tudi tokrat, na nordiskyoga vikendu, ki sem ga v sodelovanju z Old Scholl Villo in Urško Kokelj, organizirala v osrčju Bloške planote. Jaz sem poskrbela za veliko dozo nordijske hoje in odkrivanja neznanih poti, Urška je vodila sobotni mobility, gostiteljici Saša in Ana pa sta Villo spremenili v čudovit dom, kjer smo se vsi odlično počutili.

Športno druženje smo začeli v soboto dopoldan, ko so se jutranje meglice ravno umaknile z bloških travnikov. Na slikoviti krožni poti smo obiskali Bloško jezero in med potjo nabrali nekaj marel. Po skoraj treh urah hoje smo prijetno utrujeni na dvorišču Old School Ville pojedli odlično kosilo ter prepustili prijetno toplim jesenskim sončnim žarkom. Urškin mobility na trati pred šolo nas je napolnil z igrivo energijo. Aktivirali smo vse mišice in razgibali sklepe ter se ob tem zeloooo zabavali. Po večerji smo si spekli kostanje, prebirali pripovedke iz Loške doline in na najlepši način zaključili pester športni dan.

Naslednji dan smo kljub jutranji meglici na trati pred Villo naredili nekaj gimnastičnih vaj ter si razgibani in pripravljeni za nov dan, privoščili obilen zajtrk. Po slovesu od prijetnih gostiteljic in šole, smo se odpeljali proti Cerknici, do izhodišča našega nedeljskega izleta. Odločili smo se, da osvojimo Slivnico, 1.114 metrov visok vrh s katerega je čudovit pogled na Cerkniško jezero. V mnogih pripovedkah se Slivnica omenja kot shajališče coprnic, ki so bile obtožene številnih zlih dejanj in so se jih vsi na široko izogibali. Mi nismo srečali nobene :) Smo pa uživali v čudoviti naravi, oblečeni v zlata oblačila ter okusnem coprniškem zavitku s katerim smo se posladkali v planinskem domu. Druženje smo zaključili zgodaj popoldan in se prijetno utrujeni od dvodnevnega športnega odkopa v deželi medvedov in coprnic odpeljali domov.

Če vas zanima, kako smo se imeli, vabljeni k ogledu videa, ki ga je pripravila Kaja.

Vsem skupaj in vsakemu posebej hvala za nepozabno druženje. Objubim, da se kmalu spet vidimo!

Fotografije: Kaja in Špela