Zimsko NordiskYoga druženje v objemu jezerskih vršacev @ Šenkova domačija

 

Jezersko je moj drug smučarsko tekaški dom. Tam sem se pred dobrima dvema desetletjema borila za naslov državne prvakinje, tja sem se rada in pogosto vračala tudi kasneje, ko sem tekmovalne tekaške smuči že postavila v kot in se odločila, da bo smučarski tek moj življenski stil …

Odločitev o izvedbi zimskega vikenda na Jezerskem je padla že lansko zimo. Prepričale so me izjemno lepo in z občutkom urejene tekaške proge, prepričala me je narava in nenazadnje ljudje, ki so v tej skriti dolini vedno prijazni in nasmejani. Ker svojim strankam želim najboljše, sem bila prepričana, da se bomo imeli lepo. In tako je tudi bilo :)

Ampak še dva dni pred dogodkom je imelo Jezersko pomladno podobo :( Snega ni bilo in vse je kazalo, da bomo morali sredi januarja smučarski tek zamenjati z nordijsko hojo. A želja po popolni izvedbi NordiskYoga vikend je bila močnejša in v noči na petek je na Jezerskem zapadlo dovolj snega, da smo v soboto zjutraj že lahko naredili prve kilometre na tekaških smučeh :)

Za dva dni smo na Jezerskem postale gostje Šenkove domačije kjer so poskrbeli, da nismo bile lačne, da smo se dobro naspale, da smo se lahko razvajale, da smo imele popoln vikend … Za dobro sobotno jutro smo si privoščile bogat zajtrk, poln domačih dobrot, ki so nam dale prepotrebno energijo za športne aktivnosti, ki so sledile. V tekaško smučino smo stopile na dvorišču Šenkove domačije. Popolno razkošje in udobje, ki ga nudijo le najbolj prestižne smučarsko tekaške destinacije :) Po dveh urah učenja in utrjevanja znanja, smo si privoščile kosilo in krajši počitek, popoldan pa se prepustile Ani in njeni jogi, se sprostile in raztegnile utrujene mišice. Nekatere so svoje telo razvajale še v savni, nekaj pa se nas je z naglavnimi lučkami odpravilo na krajši sprehod s krpljami. Večer, ki je sledil je bil poseben. Dobesedno pravljičen. V družbi Drejca Karničarja smo se potopile v pravljični svet jezerskih legend, ki jih je v knjigi zbral Drejčev oče. Zgodbe iz življenja prebivalcev, ki so na Jezerskem živeli pred več kot sto leti so nas popolnoma prevzele in obogatile čudovit dan.

Naša športna nedelja se je začela z jutranjo gimnastiko in odličnim zajtrkom. Obetal se je še en popoln dan … modro nebo brez oblačka, sonce in čudovito urejene tekaške proge … Spoznavanje z drsalno tehniko teka in piljenje klasike je prehitro minilo. Po več kot treh urah uživanja na tekaških progah in svežem zraku, smo druženje počasi zaključile in se odpeljale vsaka proti svojemu domu.

Drage udeleženke, hvala za super družbo!

Draga gostitelja, Polona in Drejc, hvala za nepozaben vikend na Jezerskem, ki ga ponovimo v začetku februarja. Se veselim!

Fotografije: Anita, Tamara, Polona, Špela