Vadba nordijske hoje 2013 … 6 mesecev, 24 vadbenih enot, 8.000 kalorij, 145 kilometrov …

 

Za nami je še ena uspešno zaključena sezona vadbe nordijske hoje. Prijetno športno druženje v naravi nas je vsak torek in sredo napolnilo s svežo energijo, sproščenostjo in odličnim počutjem po vsaki vadbi posebaj. Med vadbo so se tkala nova prijateljstva in priložnosti za športno druženje tudi izven naših ustaljenih vadb.

Najbolj pridni in vzrtajni udeleženci se po šestih mesecih redne vadbe lahko pohvalijo z zavidljivo telesno pripravljenostjo, ki se kaže tako pri premagovanju kolesarskih kilometrov, osvajanju planinskih vrhov, kot na organiziranih skupinskih vadbah, ki jih bodo nekateri obiskovali čez zimo, da bodo ohranili na vadbi pridobljeno telesno pripravljenost do aprila prihodnje leto, ko se ponovno srečamo na vadbi nordijske hoje ...

V šestih mesecih redne vadbe je udeleženec, ki se je obiskal vseh 24 vadb, prehodil 145 kilometrov in pri tem porabil približno 8.000 kalorij. Zavidanja vredne številke, ki vlivajo motivacijo ter voljo za doseganje in premagovanje novih športnih ciljev :)

Na pobudo udeležencev bomo novembra izpeljali vsaj dve ali tri nočne izvedbe vadbe nordijske hoje na kateri bo poleg palic za nordijsko hojo obvezna oprema tudi naglavna svetilka. V decembru pa že upamo na prve snežinke in pričetek izvajanja športnih aktivnosti na snegu :)