Na vrhu Pohorja takoj za elitno trojico :)

 

Novembrsko vreme je več kot prizaneslo organizatorjem 8. pohoda in teka na Pohorje. Še dan prej je močno deževalo, nedeljsko dopoldne pa je ponudilo celo nekaj sončnih žarkov. Na pohod proti vrhu pohorske strmine se je podalo zavidljivo število pohodnikov, ki smo jim sledili bolj in manj tekmovalno nastrojeni tekači in tekačice. Kljub temperaturam, ki niso presegle 10 stopinj in občasni oblačnosti, se je kar nekaj tekačev na štart pogumno podalo v kratkih hlačah in kratkih rokavih :)

Strmo pohorsko pobočje po katerem je bila speljana 3.850 m dolga proga, s 725 višinskimi metri, je bilo izziv skoraj 250 tekačem in tekačicam. Na tekmovanju je bila dovoljena uporaba palic, ampak le v primeru, da je tekmovalec z njimi tekel že od štarta. Ob progi so poleg navijačev za vzpodbudo tekačem skrbeli tudi plakati z motivacijskimi citati, da tekmovalci nismo neprestano mislili samo na boleče mišice in vzpon, ki mu ni bilo konca. Cilj je najhitreje dosegel najboljši slovenski gorski tekač Mitja Kosovelj, ki je poskrbel tudi za nov rekord proge. V ženski konkurenci pa je slavila domačinka Špela Škrajnar, ki je za dobro minuto ugnala prvo zasledovalko.

Jaz sem s pomočjo nepogrešljivih superg Salomon Speedcross in palic za nordijsko hojo Swix CT1, na vrh prišibala kot četrta ženska. Kljub dobre pol ure trajajočemu naporu in strmini, sem vzpon premagala z nasmehom na obrazu, odločena, da se še vrnem :)

Organizatorji so poskrbeli za odlično izpeljano tekmo z bogatimi nagradami, tekmovalci in navijači pa za prijetno vzdušje ... Rezultate najdete tukaj, film pa si lahko ogledate tukaj.