Spodbuden začetek smučarsko tekaške sezone

 

Kdor čaka dočaka ... Tudi neučakani smučarji tekači smo dočakali sneg in z njim kilometre urejenih tekaških prog po celi Sloveniji. Zeleno jabolko se v začetku sezone zadržuje predvsem na Rogli, kjer so proge že skoraj mesec dni vsak dan vrhunsko pripravljene. Klasična smučina je urezana kot v pravljici, proga za drsalno tehniko pa dovolj široka za nemoten tek tudi takrat, ko je na njej bolj živahno. Tekačem so na voljo proge vseh dolžin, tudi desetka :)

Veseli dejstvo, da se za tek na smučeh odloča vedno več ljudi, saj je ob vikendih na tekaških progah moč opaziti pisano množico smučarjev tekačev, ki z veseljem nabirajo izkušnje in kilometre. Med njimi so tako začetniki, ki se s tekom na smučeh šele spoznavajo, kot tudi izkušeni tekači, ki nabirajo kilometre za pripravo na maratonske preizkušnje ali pilijo formo za tekmovanja na najvišji ravni.

Prvi znanja željni tekači in tekačice so že prišli v šolo teka na smučeh, med njimi so bili tudi otroci :) Z več kot 200 udeleženci, pa se lahko pohvalijo organizatorji brezplačnega tečaja smučarskega teka, ki se je pretekli vikend že četrtič zapored odvil na Rogli. 

Trenutno so tekaške proge urejene tudi na Pokljuki, v Ratečah in Tamarju, na Jezerskem, na Kopah in zagotovo še kje.

Stopite na tekaške smuči in uživajte v snežni belini!