Izlet s krpljami na Blejsko kočo

 

Kljub pomanjkanju snega, smo uspešno izpeljali prvi letošnji izlet s krpljami. Naš cilj je bil Blejska koča na Pokljuki. Za izhodišče smo izbrali Javorniško planino, kjer smo parkirali avtomobile, si nadeli vsak svoj par krpelj, oprtali nahrbtnike, v roke vzeli palice in se podali snežni dogodivščini naproti.

Na poti proti koči smo se držali uhojene poti, ki pa smo jo večinoma gledali od daleč, saj je bil večji užitek hoja med smrekami po celem snegu. Ker so bile zadnje snežne padavine že mesec dni nazaj, je bil sneg zbit in je omogočal udobno in ne preveč naporno hojo po brezpotju. Po dobri uri hoje smo dosegli vrh, se okrepčali s čajem in domačim jabolčnim zavitkom ter se nastavili nekaj sončnim žarkom, ki so sramežljivo kukali izza oblakov. Pot nazaj nas je vodila po brezpotju, kjer smo večkrat premagali tudi kakšno naravno oviro na poti, saj je močan veter v pokljuškem gozdu pred meseci podrl kar nekaj mogočnih smrek. "Zimski oviratlon" s krpljami na nogah je bil vsem v veselje, zabavo in izziv.

Preživeli smo prijeten zimski dan, se nadihali svežega zraka in si nabrali energije za skorajšnji začetek novega leta :) Naslednje druženje s krpljami na nogah je načrtovano za nedeljo, 26. januarja.

Se že veselim ponovnega športnega druženja :)