Idilično krpljanje iz Planice v Tamar

 

Po skoraj mesecu dni brez snežnih padavin, so nas pretekli teden končno razveselile snežinke. Kot naročeno je sneg zapadel le nekaj dni pred načrtovanim januarskim izletom s krpljami.

Tokrat smo si krplje obuli v Planici in se skozi gozd po celem snegu odpravili proti cilju, koči v Tamarju. Prijetna družba, odlične snežne razmere in jasno nebo so nas na vsakem koraku polnili z energijo. Hoja in tek po pršiču, preskakovanje podrtih dreves, skaknje z balvanov, prekrasna kulisa mogočnih vršacev in sončni žarki, so pričarali pravo zimsko pravljico, za katero pa se je bilo treba tudi potruditi, saj hoja s krpljami po celem snegu zahteva kar nekaj telesne pripravljenosti.

Po dveh urah uživanja po brezpotju, smo prispeli do koče v Tamarju, kjer smo se okrepčali z domačo pehtranovo potico, suhim sadjem in čajem. Vrnili smo se deloma po cesti, ki je urejena za pešce, deloma pa skozi gozd. Po skoraj tri ure in pol dolgem izletu smo bili polni nepozabnih vtisov in prijetno utrujeni od svežega zimskega zraka ter krpljanja pri katerem so bile, prav tako kot pri smučarskem teku ali nordijski hoji v gibanje vključene skoraj vse mišice na telesu.

Naslednji izlet s krpljami bomo predvidoma izpeljali v nedeljo, 23. februarja. Se ga že veselim :)