Doživetij poln Zimski nordijski vikend na Rogli

 

Pretekli konec tedna smo uspešno izpeljali prvi zimski nordijski vikend na Rogli. Nordijsko obarvan konec tedna smo začeli že v petek popoldan z demonstracijo priprave smuči in predstavitvijo opreme za klasično in drsalno tehniko teka. Po uro in pol dolgi predstavitvi smo si privoščili večerjo v bogati samopostrežni restavraciji in se zvečer zbrali na maratonskem predavanju. Beseda je tekla o maratonih na tekaških smučeh, ki so organizirani v Sloveniji, Evropi in celem svetu.

Sobotno jutro nas je razveselilo z izjemnim sončnim vzhodom in napovedalo krasen zimski dan. Po zajtrku smo se odpravili na smučarsko-tekaški štadion kjer smo vse od devete ure pa do poldneva posvetili učenju klasične tehnike. Marljivo, zbrano in osredotočeno delo je ob koncu našega dopoldanskega druženja že pokazalo zavidanja vredne rezultate. Popoldan smo si še enkrat nataknili tekaške smuči in utrdili pridobljeno znanje. Dva udeleženca, pa sta pod vodstvom učitelja iz Šole snežnih športov na Rogli, osvajala še tehniko drsalnega teka. Kljub vedno močnejšemu vetru in gosti megli, smo se proti večeru odpravili na krajši pohod s krpljami, večer pa izkoristili za sprostitev v savni in počitek po aktivnem dnevu.

Zbudili smo se v megleno nedeljsko jutro. Zaradi visokih temperatur je kapljalo s streh, veter pa je zibal vrhove mogočnih pohorskih smrek. Po bogatem zajtrku, smo si nadeli nekoliko širše, narebrene smuči in se odpravili na pohod po celem snegu. Prečenje naravnih ovir in vožnja med drevesi sta nas navduševala in dokazovala mojstrstvo obvalovanja vožnje po celem snegu.

S pohodom se je naše druženje zaključilo z nasmehom na obrazih prav vseh udeležencev.

Vsem skupaj in vsakemu posebaj hvala za udeležbo in prijetno nordijsko druženje. Se vidimo na naslednjem zimskem nordijskem vikendu!