Nepozabno kolesarsko doživetje - NIKITA girls bike camp za punce na Rogli

 

Roglo smo med 11. in 13. julijem okupirale punce, ki obožujemo naravo, atraktivne športe in smo rade udobno, športno in moderno oblečene :)

Ob prihodu blagovne znamke NIKITA na slovenski trg, je prišlo do ideje, da izpeljemo NIKITA girls bike camp, kolesarsko druženje za punce. Po pogovoru z odgovornimi za športne aktivnosti na Rogli, smo se odločili, da idejo v začetku julija uresničimo.

Tridnevno kolesarsko druženje se je začelo s petkovim uvodnim delom, katerega pozornost je bila posvečena predstavitvi kolesarske opreme za spust in enduro ter prvi pomoči s poudarkom na poškodbah, ki se lahko zgodijo pri kolesarjenju po terenu. Večer je bil namenjen druženju, obdarovanju*, ogledu kolesarskega dokumentarnega filma ter prijetnem klepetu z najboljšo gorsko kolesarko na svetu, Tanjo Žakelj.

Sobotno dopoldne smo preživele v bike parku, pod budnim očesom kolesarskega učitelja Klemna. Uvod je bil posvečen učenju tehnike vožnje v bandah, po valovih, seznanile smo se tudi z različnimi možnostmi skokov z različno visokih objektov. Osvojeno znanje smo preizkusile še na terenu in se bolj in manj pogumno spustile po progah bike parka. Na ogrevanju je svoje kolesarsko znanje z nami delila tudi Tanja in dokazala, da je na dveh kolesih prava mojstrica :) Popoldan se nam je pri vožnji v parku pridružila še najboljša evropska spustašica, Zarja Černilogar in s svojim obiskom prijetno popestrila kolesarski popoldan. Večerno druženje je bilo namenjeno NIKITA šopingu, kjer so si punce lahko ogledale kolekcijo oblačil za naslednje poletje, pogledale fotografije, ki jih je čez dan v svoj objektiv ujela kolesarka in fotografinja Sara ter se sprostile ob ogledu bike filma.

Nedeljsko jutro se je začelo v naravi, z jutranjim tekom in razteznimi vajami. Po odličnem zajtrku, bogatem z energjio, smo si na rame nadele nahrbtnike ter se odpravile na tri ure dolgo turo po makadamskih in gozdnih poteh. Zahtevni vzponi, ravno prav adrenalinski spusti, vožnja prek skal, korenin in luž je bilo super kolesarsko doživetje.

Kolesarko druženje za punce je bilo nepozabno, prijetno in polno energije, zato smo se odločile, da ne bo zadnje!

Polona, 2x Nina, Sara, Anja, Daša, Zarja in Tanja, hvala za super kolesarski vikend :)

*Za darilca so poskrbeli Extreme Vital z energijskimi geli in darilnim bonom, Koala z energijskimi geli in športnimi nogavičkami, Smooth z nikita smooth napitki, Elevenstar z ročno izdelanimi trakovi ter born2move z NIKITA girls bike camp No.1 majčkami. Iskrena hvala vsem!

Foto: Sara Glavina