Nordijski jesenski izlet na Menino planino

 

Šesta sezona vadbe nordijske hoje se počasi bliža koncu. Od zadnje vadbe v tem letu se bomo poslovili v zadnjih oktobrskih dneh, ko bo sicer že temno, a tema za nas ne bo ovira, saj bomo na vadbi uporabili naglavne svetilke.

Naglavnih svetilk pa nismo potrebovali prvo oktobrsko nedeljo, ko smo se odpravili na jesenski izlet na Menino planino. Idilične poti, ki so nas vodile prek pašnikov in travnikov, po ozkih gozdnih poteh, makadamskih cestah in travnatih poteh, sicer niso bile obsijane s soncem, a užitek v hoji ni bil zato nič manjši. Jesenskega izleta se je udeležilo rekordno število udeležencev :) Tudi otroci, partnerji in prijatelji udeležencev vadbe iz Dola pri Ljubljani, Ljubljane in Maribora. Družba je bila res živahna.

S hojo smo pričeli ob vznožju Planine Travnik, kjer so nas pozdravili čreda ovac, plašen konjiček in nekaj krav, ki bodo čez teden dni zapustili planino in se umaknili v tople hleve. Pot je bila razgibana, brez strmih vzponov in zahtevnejših spustov. Otroci so s pomočjo palic preskakovali korenine in večje kamne, tekali po mehki travi in sem ter tja stopili tudi v kakšno blatno lužo :)

Po dobri uri in pol hoje, ki je minila v prijetnem druženju, smo prispeli do cilja, doma na Menini planini. Prijazni gostitelji so nam postregli z odličnim ješprenjem, golažem, zeljem s klobaso in odličnim domačim kruhom. Jaz in mama sva udeležence izleta presenetili s čokoladnim kolačem z lešnikovim namazom in bananami ter štajerskim jabolčnim kolačem z medom in mandlji. Ko so se dobrote malo usedle v želodčkih, smo se po isti poti vrnili do Planine Travnik.

Kljub oblačnosti, skozi katero je le nekajkrat posijalo sonce, smo uživali v lepotah jesenske narave in prijetnem druženju.

Hvala vsem skupaj in vsakemu posebaj za udeležbo, brez vas tega nepozabnega izleta ne bi mogla izpeljati :)