Sončen zaključek šeste sezone vadbe nordijske hoje

 

Začelo se je spomladi leta 2009 ... Odločitev, da grem na svoje in ustanovitev Zelenega jabolka, je prinesla številne izzive :) En izmed njih je bila tudi želja o izvedbi skupinske vadbe, ki bi se odvijala izključno v naravi. Ker sem predana smučarskemu teku, ki ga spomladi, poleti in jeseni zamenjam z nordijsko hojo, odločitev ni bila težka. Izkušnje, pridobljene v času aktivne tekmovalne poti in na seminarjih pridobljeno pedagoško znanje, sem združila v vadbo nordijske hoje. Začela sem v Dolu pri Ljubljani, z malo skupinico. Majda, Mirjam, Valentina, Magda in Polona, so bile tudi letos najbolj pridne udeleženke vadbe :) Vadbo sem leto kasneje razširila tudi v Ljubljano in jo letos jeseni premierno izpeljala tudi v Mariboru.

V sezoni, ki je trajala od začetka aprila do konca oktobra, je bilo na posamezni lokaciji izpeljanih 27 vadb, posameznik je prehodil več kot 150 kilometrov in porabil prek 10.000 kilo kalorij. Za štetje in analizo le-teh je že drugo leto zapored poskrbela nepogrešljiva športna ura Suunto Ambit :) Na vsaki vadbi smo se temeljito ogreli, izvedli številne vaje za krepitev mišic in nabiranje telesne vzdržljivosti, na koncu pa še dobro raztegnili mišice ter se sprostili.

Zame je bila vsaka vadba posebno doživetje in prijeten izziv. Novost letošnjega druženja je bila posebna nagrada za tiste, ki so vadbo najbolj redno obiskovali. V Dolu pri Ljubljani sta si majčko Zeleno jabolko Sport zaslužili kar dve udeleženki, Majda in Magda, v Tivoliju pa jo je prejela Anka. Želim si, da jih prihodnje leto razdelim še več :)

Novost letošnje sezone je bila tudi vadba nordijske hoje na Rogli, si smo jo skupaj s podjetjem Unitur izpeljali vsako junijsko soboto, uspešno smo otvorili tudi vadbo v Mariboru, kjer je pridno in zavzeto športalo kar nekaj energije polnih Štajerk ter se v duhu nordijske hoje družili na spomladanskem (Mariborsko Pohorje) in jesenskem (Menina planina) izletu :)

Za nami je res lepa sezona s sončnim jesenskim zaključkom. Zdaj pa nas v pričakovanju zime že srbijo podplati in že komaj čakamo, da si nataknemo tekaške smuči in krplje ter se podamo novim izzivom in dogodivščinam naproti :) Z izleti s krpljami in šolo teka na smučeh začnemo takoj, ko bo naravo pobelil sneg in bodo uredili smučarsko tekaške proge.

Hvala vsem, ki ste mi s svojo prisotnostjo obogatili vsako športno druženje posebaj ter hvala ekipama Salomon in JR Sport za sodelovanje. Super ste!