9. vzpon peš na Pohorje v znamenju megle, sonca, prijetnega druženja in 5. mesta

 

Leto hitro mine ... Lani sem se prvič vzpela na vrh Pohorja in se odločila, da ne bo zadnjič :-)

Zbudila sem se v megleno jesensko jutro, pojedla najljubši športni zajtrk, oblekla Salomon tekaška oblačila, nadela športno uro Suunto Ambit, pripravila nahrbtnik s toplimi oblačili, obula Salomon Speedcross in v roke vzela palice za nordijsko hojo Swix CT1. Po prevzemu štartne številke in krajšem ogrevanju, sem se na štartu pridružila nekaj manj kot 250 tekačem, ki smo se odločili, da kar se da hitro dosežemo cilj.

S starta pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače na 325 metrih nad morjem, smo se nekaj minut čez enajsto pognali proti cilju pri hotelu Bellevue na 1.050 metrih nad morjem. Na nekaj manj kot 4 kilometre dolgi progi smo morali premagati 725 višinskih metrov. Vzpon je večinoma potekal po smučarski progi, teren je bil zaradi obilnih padavin razmočen in megla se kar ni hotela razbliniti ...

Globoko dihanje, grizenje kolen, borba s strmino je bila na dobrih 900 metrih nad morjem poplačana s soncem in jasnim nebom brez oblaka :) Spodbuda fanta in prijateljev, ki so stali ob progi je dodala še nekaj prepotrebne energije, da sem v cilj pritekla kot peta ženska in za dobrih 20 sekund izboljšala svoj lanski čas :) Vesela, zadovoljna!

Vrhunsko organiziran dogodek z odličnimi nagradami je polepšal dan vseh, ki smo se odločili nedeljski dan preživeti v naravi. Pohorje, naslednje leto zagotovo spet pridem!

Rezultati
Fotografije: Matej, arhiv Ganeshateam