Pravljični izlet s krpljami na Rogli

 

So ljudje, ki ne marajo zime saj takrat nimajo kaj početi ... In smo ljudje, ki zimo obožujemo :) Ko zapade sneg, se nam zavrti v glavi in nas zaščemi v podplatih, saj že komaj čakamo, da se zapodimo na sneg.

Po skoraj dveh mesecih (ne)strpnega čakanja na zimsko pravljico s puhastim snegom, nas je tik pred koncem januarja razveselila obilna pošiljka snega. Na Rogli ga je zapadlo več kot pol metra, zato izbor lokacije za izvedbo letošnjega prvega izleta s krpljami ni bil vprašljiv.

Pol metra svežega, puhastega snega, dan brez oblačka, nekaj stopinj pod ničlo in brezveterje je bila idila, ki jo na Rogli redko kdaj doživiš :) Zbrali smo se v recepciji hotela Natura, naredili plan in se odločili, da si ustvarimo nepozaaben zimski dan. Vsak si je nadel svoj par krpelj, si oprtal nahrbtnik s pijačo, oblačili in prigrizkom ter poln pričakovanj naredil stopinjo v globok sneg.

Izhodišče izleta je bil hotel Natura, cilj pa ... uživanje v zasneženi naravi in soncu. Pot nas je vodila v smeri Lovrenških jezer, skozi gozdove in prek travnikov. Nekajkrat smo prečkali tudi smučarsko tekaško progo, se plazili prek podrtih dreves, se pobirali, ko se nam je v napihanem snegu udrlo do pasu ... Za krajši počitek smo po malo manj kot dveh urah hoje izbrali travnik s pogledom na Kamniško Savinjske Alpe. Nastavili smo se toplemu soncu, se povaljali v mehkem snegu in posneli nešteto fotografij. Okrepčali smo se s sadnim kruhom, suhim sadjem in čajem. Malico, ki poskrbi za pravo energijo in ravno prav nasiti.

Po slabih treh urah smo v prispeli nazaj na izhodišče. Prijetno utrujeni in polni nepozabnih vtisov smo se odločili, da izlet čim prej ponovimo :) Ponovili ga bomo 21. februarja, dobili pa se bomo tam, kjer bo najlepša zimska pravljica.

Fotografije: Armin, Špela