AtransTrek 2015 - sončen in uspešno izpeljan pustolovsko pohodniški dogodek

 

V sodelovanju s Športnim društvom Atrans s Trojan, smo preteklo soboto v okviru Slovenske treking lige organizirali poseben športni dogodek. Udeležili so se ga tekači, smučarji tekači, pohodniki, avanturisti, pustolovci, orientacisti ... nekaj let stari otroci in nekaj desetletij mladi gospe in gospodje :)

Na sončno in pomladno toplo jutro se jih je v motniškem parku pod lipami zbralo več kot sto. Polni energije, z nasmehi na obrazih in željni novih izzivov, so se odpravili na 10, 20 ali 40 kilometrov dolgo traso. Najmlajši pa so imeli priložnost raziskovati skrivnosti Trekinga Motniškega polža, ki je meril 2 kilometra.

Na startu je vsak udeleženec prejel zemljevid z označenimi kontrolnimi točkami, popotno knjigo z opisom poti, kontrolni kartonček s štartno številko in regeneracijski Smooth.

Slikovita narava z grebenskimi potmi, ki so ponujale izjemne razglede, je očarala prav vse udeležence. Navdušeni so bili tudi nad obema okrepčevalnicama in živo kontrolo. Ena izmed okrepčevalnic je udeležence čakala na najvišjem vrhu občine Lukovica, 957 m visokem Špilku. Druga, založena z domačimi dobrotami, pa je bila postavljena v Lebenicah. Pod viaduktom Baba je udeležence čakala živa kontrola - rokovnjač, ki je zaradi neposredne bližine zgodovinske meje med Kranjsko in Štajersko, od tekačev in pohodnikov zahteval potni list (kontrolni kartonček), kamor je odtisnil žig in jim tako izrekel dovoljenje za nadaljevanje poti.

Na cilju je bil vsak udeleženec nagrajen z ričetom in trojanskim krofom Gostišča Trojane, najhitrejše v pozamezni kategoriji in naključno izžrebane, pa smo razveselili še z bogatimi nagradami sponzorjev Salomon, Suunto, Swix, PureSport, LedLenser in Zeleno jabolko.

Kljub utrujenim nogam in bolečinam v mišicah, smo v cilju videli le vesele obraze :) Sonce, pozitivna energija udeležencev in vrhunski sponzorji so poskrbeli, da je bil dogodek popoln, nepozaben in v vseh pogledih izjemen. Bilo je lepo. Se vidimo naslednjo pomlad!

Fotografi Federico, Herman in Matej so poskrbeli za super fotke, ki jih najdete v galeriji :)

Filmček Video studia Herman: https://www.youtube.com/watch?v=ZNh8VRoJNFs