Sončna zmaga na 1. Vzponu na Golte

 

Za razliko od velike večine tekačev in tekačic se jaz raje kot z dolgimi asfaltnimi ravninami, spogledujem s strmimi in dolgimi gozdnimi vzponi :) Ko sem pred nekaj meseci pripravljala članek za športno revijo Tekac.si, v katerem sem pisala o trail tekih v Sloveniji in bližnji okolici, sem naletela na Vzpon na Golte. Ker sem se na Golte že vzpela s tekaškimi rolkami in kolesom, po planini pa hodila s krpljami in uživala v telemark zavojih, se nisem obotavljala in se hitro odločila, da se vzpona udeležim. Odlično pripravljena spletna stran je nakazovala, da bodo dogodek organizirali pravi profesionalci. Fotografije s terena, dobri sponzorji, dva odlična ambasadorja in težka proga … Že takrat sem vedela, da se obeta vrhunski športni dogodek.

Kljub temu, da se na tekmo nisem uspela ustrezno pripraviti sem se odločila, da grem na štart. Ko sem se preoblekla v športna oblačila Salomon, si obula najhitrejše Speedcross-e, si nadela štartno številko in v roke vzela ultra lahke Swix-ove palice, sem v telesu začutila adrenalin in željo, da na 5,5 kilometrov dolgem vzponu z 930 višinskimi metri, predvsem uživam. Konkurence nisem poznala, zato sem bila med tekom sproščena in sem tekmovala zgolj sama s seboj, grizla v strme vzpone in se borila z visokimi temperaturami, ki so jih ustvarjali močni sončni žarki. Vzpon je potekal po utrjenih gozdnih cestah, prek travnikov, po idliličnih gozdnih poteh, nekaj malega po asfaltu in se zaključil z deloma ravninskim tekom od koče na Mozirski planini do hotela na Golteh. Ciljno črto sem kot prva med ženskami prečkala s časom 55:44. Vesela, zadovoljna, prijetno utrujena :)

Iz rok organizatorjev sem prejela izjemno lep pokal ter nekaj lepih nagrad. Navdušena!

Organizatorjem globok poklon in iskrene čestitke za izjemno organiziran športni dogodek. Jaz sem na njem tako zelo uživala, da sem se odločila vrniti in naslednjič priteči cilj v manj kot 50 minutah :)

Uradne rezultate najdete na Trail-Golte