Sedma sezona vadbe nordijske hoje* = 125 km + 10.000 kcal *posameznik

 

Sedmo sezono vadbe nordijske hoje smo začeli dan pred uradnim aprilskim začetkom. Skupina v Dolu pri Ljubljani je s prvo vadbo začela že 31. marca in z odlično udeležbo napovedala, da nam na vadbi ne bo dolgčas. Tudi skupina v Tivoliju je s svojo množičnostjo v spomladanskem delu presegla pričakovanja in s tem poskrbela, da so bile poti v parku in okolici polne aktivnih uporabnic palic za nordijsko hojo.

Izjemno lepa pomlad in še lepše poletje sta poskrbela, da je bila realizacija stoodstotna in razpoloženje na vadbah vedno prijetno. V poletnih mesecih so se nam v Tivoliju pridružila tudi dekleta iz Francije, ki so v Sloveniji preživljala dopustniške dni in opravljala delo na Francoskem veleposlaništvu in tako poskrbela za pisano mednarodno udeležbo. Kljub pogostemu deževju, je bil spešno realiziran tudi jesenski del, saj nas dežne kapljice niso prestrašile.

Velika večina udeležencev je vadbo redno obiskovala. Športna ura Suunto Ambit je po šestih mesecih zabeležila naslednje podatke: vsak posameznik je v šestih mesecih, na štiriindvajsetih vadbah, prehodil več kot 125 kilometrov in porabil prek 10.000 kilokalorij. Vsaka vadba je bila unikatna, saj smo hodili po različnih poteh in izvajali najrazličnejše vadbe za gibljivost, ravnotežje in koordinacijo. Z vajami za moč smo krepili mišice, s poskoki poskrbeli za dodatno aerobno vzdržljivost, z aktivno nordijsko hojo pa aktivirali mišice celega telesa in krepili srce. Z vadečimi iz Dola pri Ljubljani, smo vsako zadnjo vadbo v mesecu, izpeljali v idilični okolici Gradiškega jezera.

V šestih mesecih smo predvsem uživali, s hojo poskrbeli za telesno kondicijo in z vajami za moč krepili mišice celega telesa. Za nami je še ena uspešna in prijetna sezona. V veliko veselje in zadovoljstvo mi je bilo več kot 72 ur preživeti v vaši družbi :)

Za uspešno izpeljano sezono se zahvaljujem zvestim partnerjem: Salomon # vrhunska športna oblačila in obutev, JR Sport # palice za nordijsko hojo Swix, Športna unija Slovenije # promocijska darila Slovenija v gibanju.

Sezono nadaljujemo z zimsko vadbo v Stožicah, ki se začne v torek, 3. novembra ob 17.30. Vabljeni!