Povezana z Alpino … od leta 1985 do danes

 

Alpina je slovenska blagovna znamka, ki me spremlja že od malega. Pa ne zato, ker sem kot deklica nosila njihove balerinke s pentljo in tudi ne zato, ker v moji omari ne smejo manjkati elegantni čevlji z visoko peto … Z Alpino sem povezana zaradi čevljev za smučarski tek. Prve sem dobila kot petletna deklica, hči trenerja mladinske Jugoslovanske reprezentance v smučarskem teku. Zadnji par sem si kupila lansko zimo, da bom z njimi nabirala kilometre na domačih in tujih smučarsko tekaških progah ter uspešno prečkala cilj čim večjega števila maratonov. V treh desetletjih sem zamenjala kar nekaj parov, ki so bili najprej udobni, topli in mehki, namenjeni učenju in igri, od trinjastega leta, ko sem se odločila, da se začnem s smučarskim tekom ukvarjati tekmovalno, pa nosim le še minimalistične, vrhunsko izdelane tekmovalne čevlje.

Z Alpino sem bila v preteklem desetletju povezana tudi poslovno, kot produktna vodja za smučarsko tekaške čevlje. Takrat sem sodelovala tudi z oblikovalskim studiem Kabinet 01, ki je skrbel za grafično podobo Alpininih tekaških čevljev. Po nekaj letih so se naše poti ponovno združile. Jan Jagodič, direktor studia Kabinet 01 je bil jeseni izbran za oblikovanje Alpininega kataloga kolekcije smučarsko tekaških čevljev. Iskali so modele in po kastingu mene izbrali za predstavitev serije touring čevljev za zimo 2016/17. Sicer brez izkušenj v poziranju pred profesionalnim fotografskim objektivom sem z veseljem sprejela izziv. Profesionalna ekipa je poskrbela, da sem se v studiu počutila kot doma = v tekaški smučini, in v snemanju uživala.

Nastale so zanimive fotografije za kolekcijo touring čevljev za klasično tehniko za ženske. Objavljam nekaj neretuširanih, ki jih je posnel profesionalec in nekaj takih, ki so ujele utrinke v studiu ...

Fotografije: Uroš Podlogar in Jan Jagodič / Make-up: Maja Drab / Oblačila: Odlo / Čevlji, palice, smuči: Alpina