Hlebec domačega kruha - najbolj unikaten pokal ob zaključku poletne treking lige

 

S tekmovanji treking lige sem se prvič seznanila lani z udeležbo na odlično organiziranem Pohorskem trekingu. Ker je tek po goznih in makadamskih poteh moja največja strast, orientacija in iskanje točk pa izziv, sem se nad kombinacijo teka in orientacije v naravi tako zelo navdušila, da smo aprila dogodek v okviru slovenske treking lige organizirali tudi na Trojanah. AtransTrek je uspel že ob prvi izvedbi, zato se naslednjo pomlad zagotovo obeta njegova ponovitev :)

Kot tekmovalka sem se tudi letos udeležila Pohorskega trekinga, sezono pa zaključila na zadnjem, novembrskem trekingu, ki so ga organizatorji postavili v idilično okolico Belih Vod nad Šoštanjem. Obetal se je sproščen treking po razgibanem geološkem področju Smrekovca, kjer se stikajo kamnine vulkanskega izvora in apnenec, ki ustvarja edinstvene naravne tvorbe. Štartno ciljni prostor je bilo dvorišče Gostilne pri Savineku. Na dvajset kilometrov dolgi poti z nekaj več kot 1.200 višinskimi metri, smo se povzpeli do romarske cerkve Sv. Križ, se spustili do izvira Ljubije, poiskali točko v skriti jami, se povzpeli na prelaz Kramarica ter se po izjemno lepi grebenski pešpoti vrnili na izhodišče.

Atraktivne točke in ravno prav zahtevna trasa je navdušila vse udeleženece. Prav tako kot je navdušila končna razglasitev rezultatov in podelitev nagrad :) Prvi trije iz vsake kategorije smo prejeli nagrado Zavarovalnice Maribor in izjemen pokal - hlebec domačega kruha! Enostavno najboljši zaključek poletne sezone treking lige, ki se bo v začetku decembra nadaljevala v zimski izvedbi.

Rezultate in fotografije najdete na spletni strani Treking.si.